کانتینرهای استخراج ارز دیجیتال شرکت تیام شبکه
استخراج (ماینینگ) ارز دیجیتال یکی از راههای کسب درآمد در دنیای دیجیتال است که خیلی از سرمایهگذاران را مشتاق کرده تا به این حوزه وارد شوند، و سودهای کلان کسب کنند. به طور خلاصه باید گفت استخراج ارز دیجیتال فرآیندی است که از طریق آن تراکنشهای شبکه تایید و در پی آن ارز دیجیتال جدید تولید میشود. تایید تراکنشها توسط دستگاههای استخراجگر یا همان ماینرها انجام میشود. برای این کار نام mining یا استخراج انتخاب شده، زیرا استخراج ارز دیجیتال مانند استخراج طلا در معدن کاری سخت و ارزشمند است، و جایزهی شبکه به ماینرها هم دقیقا به پاس تلاشی است که برای شبکه انجام میدهند.
به منظور راهاندازی سیستم ماینینگ، سرورهای مخصوص این کار یا همان ماینرها، نیازمند انرژی الکتریکی برای کار و ارتباط با شبکه اینترنت هستند. مجموعه زیرساخت لازم برای این فرآیند شامل تاسیسات زیربنایی، سیستم توزیع برق، شبکه اینترنت و سیستم تهویه لازم برای خنک نمودن این سیستمها به عنوان مزرعه استخراج و یا Mining farm شناخته میشود.
کانتینر استخراج (ماینینگ) ارز دیجیتال
کانتینر استخراج (ماینینگ) ارز دیجیتال به کانتینری که تمام زیر ساختهای مورد نیاز برای راهاندازی تعداد زیادی از دستگاههای ماینر، از قبیل زیر ساختهای برقی و سرمایش، را دارا باشد، کانتینر ماینر (کانتینر استخراج ارز دیجیتال) گفته میشود. استفاده از این نوع کانتینرها هزینه مکان و ایجاد زیرساخت فارم را بهشدت کاهش داده و سبب میشود تا بهترین بهرهوری از یک فارم بدست آید. کانتینرهای استخراج ارز دیجیتال در تمام دنیا مرسوم است و شاید بتوان گفت راحتترین راه برای ایجاد یک مزرعه استخراج استفاده از کانتینر فارم باشد. این کانتینرها علاوه بر دارا بودن زیرساختهای لازم برای تامین برق و شبکه اینترنت ماینرها، مجهز به سیستمهای خنک کننده از نوع تهویه طبیعی و در برخی موارد تهویه مکانیکی هستند.
مزایای استفاده از کانتینر ماینر:
بصورت کلی برخی از مزایای استفاده از این کانتینرها به شرح ذیل است:
- عدم نیاز به بنای ساختمانی مجزا برای ایجاد مزرعه استخراج ارز دیجیتال
- وجود تمامی زیرساختهای لازم برای راه اندازی فرآیند استخراج بصورت یک مجموعه متمرکز
- امکان جابجایی آسان کانتینر
- ایمنی و قابلیت اطمینان بالا
ساختار مورد نیاز برای کانتینرهای ماینر:
در بحث ماینرها مهمترین اصل اقتصاد انرژی است. در اصل به ازای برق مصرفی میزانی ارز دیجیتال تولید میشود که نسبت قیمت ارز تولید شده به هزینه برق مصرفی، حاشیه سود را تشکیل میدهد. در ایران به دلیل ارزان بودن انرژی، استخراج ارز دیجیتال صرفه بالایی دارد. اما از سوی دیگر با ورود قانونی به این موضوع ، هزینه برق مصرفی این فارمها بالاتر از برق تجاری محاسبه میگردد که عملا حاشیه سود را کاهش میدهد. به همین دلیل نیز تمامی افراد فعال در این زمینه به دنبال کاهش مصرف برق سیستمهای خود هستند.
بر این اساس در طراحی یک فارم، جدا از بحث برق مصرفی ماینرها که الزاما وجود دارد، سایر هزینههای انرژی تا حد امکان کم میشوند. در این میان مهمترین چالش بحث سرمایش است. در اینجا فقط بحث سردکردن مطرح نیست بلکه هزینه سرمایش مطرح میشود. در حالیکه سیستمهای اکتیو سرمایشی (نظیر کولر گازی، چیلر و...) حدود 30% توان سرمایشی خود برق مصرف میکنند. استفاده از این سیستمها 30% هزینه برق را افزایش میدهد و عملا حاشیه سود کاهش مییابد. به همین دلیل نیز امکان استفاده از هوای خنک محیط در مناطق سرد به عنوان یک اولویت مطرح میشود.
جدا از بحث فوق، موضوع سرمایهگذاری اولیه نیز وجود دارد. با توجه به روند جهانی ارزهای دیجیتال، اکثر سرمایهگذارها در این زمینه انتظار دارند تا بازده مورد نیاز خود را حداکثر طی دو سال بدست آورند، زیرا احتمالا پس از این بازه تغییرات وسیع تکنولوژی و شرایط بازار، سیستمهای ایشان را بیبازده میسازد. دقیقا بر این اساس تلاش میشود تا هزینه اولیه به حداقل برسد.
با توجه به مورد فوق ساختار مناسب برای یک کانتینر ماینر باید ویژگیهای زیر را دارا است:
- طراحی بر اساس قابلیت اطمینان در کنار حداقل نمودن هزینه اولیه انجام میگیرد.
- با توجه به اینکه این کانتینرها عموما در نقاط سردسیر و در محیطهای نیمه بسته قرار میگیرند، سرمایش فارم بصورت تهویه طبیعی و یا در بدترین شرایط با حداقل توان مکانیکی طراحی میشود.
- با توجه به مصرف برق زیاد دستگاهها زیرساخت برق رسانی مطمئن الزامی است.
- زیرساخت شبکه برای ارتباط تک تک دستگاهها به اینترنت با پهنای باند بالا فراهم میگردد.
تجهیزات نصب شده در کانتینر ماینر
تجهیزات و اجزای کانتینرها با توجه به تعداد و نوع ماینرهای مورد استفاده، محل استفاده و یا سایر شرایط متفاوت است. با این وجود اجزای اصلی این کانتینرها بصورت زیر هستند:
- قفسهبندی مناسب برای نصب فیزیکی ماینرها
- زیرساخت برق شامل تابلوهای توزیع، کابلکشی برق و پورتهای برق در محل نصب ماینرها
- سیستم تهویه طبیعی، شامل فنهای مکنده هوا، فیلترهای محافظ در برابر گرد و غبار و دمپرهای محافظ بر روی دریچهها
- زیرساخت شبکه شامل پچ کوردهای ارتباطی، پچ پنلها و سوئیچ شبکه
لازم به توضیح است که با توجه به درخواست کارفرما، مشخصات هر یک از اجزای فوق قابل تغییر است. به عنوان نمونه اگرچه عموما ماینرها در آب و هوای سرد نصب میشوند، اما امکان اضافه نمودن سیستم خنککننده مکانیکی نظیر پد سلولزی، و یا کویلهای آب خنک وجود دارد.
کانتینرهای ماینر شرکت تیام شبکه
کانتینرهای شرکت تیام شبکه با درنظر گرفتن زیرساختهای لازم برای یک مزرعه استخراج طراحی شده و بصورت پیش فرض در چهار سایز 20 فوت، 20 فوت با ارتفاع بلند (High cube)، 40 فوت و 40 فوت با ارتفاع بلند عرضه میشوند. همچنین لازم به توضیح است که بر اساس نیاز کارفرما قابلیت نصب انواع ماینرها از جمله موارد پر استفاده در ایران نظیر S9، Z10، و S17 وجود دارد.