05 آبان 1403
عدم اطمینان اقتصادی، نیاز به افزایش مداوم ارزش کسب و کار و تغییر روشهای کار و اهرم IT، اجزای جداییناپذیر شرکتهای فناوری اطلاعات در سالهای اخیر هستند. از این رو انتظارات بیشماری از مدیران حوزهی فناوری اطلاعات وجود دارد، زیرا آنها با فشار برای استفاده از فناوریهای جدید و هدایت سازمان به جلو و همزمان بهبود کارایی، مقابله با چالشهای کارکنان و مواجهه با شکاف مهارتهای فنی مواجه هستند.
29 مهر 1403
سادهترین راه سرمایشی مرکز داده شامل نصب سیستم سرمایش است که هوای سرد تولید شده را در اتاق سرور به گردش میآورد (یا به اصطلاح فنی سیرکوله هوا را انجام میدهد). اما در صورتی که برای شما صرفهجویی اقتصادی مهم است (حداقل در یک دوره زمانی بلندمدت)؛ ممکن است نصب مبدل هوایی برای هر رک گزینه مناسبتری باشد. گزینهی اخیر به عنوان Rear Rack Cooling یا «سیستم سرمایش خنککننده پشت رک» شناخته میشود و شامل مزایای بیشتری در مقایسه با سیستمهای سرمایش سنتی هوازی و مرسوم در مراکز داده است؛ خصوصا در زمینه بازدهی مصرف انرژی، برتریهای آشکاری دارند.در این مطلب میخواهیم به این موضوع بپردازیم که سیستمهای سرمایش پشت رک چگونه کار میکنند و چه دلایلی موجب میشود شما این سیستمها را در مراکز داده خود، با هدف ارتقای رویکرد سرمایشی به عنوان سیستم سرمایش انتخاب کنید؟
02 مهر 1403
به عنوان یک اپراتور مرکز داده، احتمالاً آنچه برای شما مهم است، قابلیت اطمینان، بهرهوری انرژی و چیدمان بهینهی سرورها در طبقات مرکز داده است. اما در اینجا یکی دیگر از ملاحظات مهم مربوط به سرورها وجود دارد که ممکن است از آن غافل شوید و آن هم انتشار نویز در مرکز داده است. در واقع، اگرچه ممکن است نویز ایجاد شده توسط سرورها نگرانکننده به نظر نرسد، اما در مواردی که کارمندان در نزدیکی رک سرورها کار میکنند، نویز و آلودگی صوتی ایجاد شده میتواند نگرانکننده باشد. در این مقاله، بررسی میکنیم که چرا نویز سرور میتواند در مراکز داده مشکلساز باشد. همچنین مراحلی که اپراتورهای مرکز داده میتوانند برای ساکت نگه داشتن سرورها انجام دهند را مرور میکنیم.
18 شهریور 1403
بهترین اندازهی رک سرور برای مرکز داده شما چیست؟ این یک پرسش ساده با پاسخی پیچیده است. امروزه رکهای سرور در اندازههای مختلف در دسترس هستند که هر کدام مزایا و معایب متفاوتی دارند. کسب و کارها باید هنگام انتخاب اندازهی رک سرور مناسب متناسب با نیاز خود، فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرند.در این مقاله مهمترین موضوعات در مورد انتخاب اندازهی رک سرورها را بررسی میکنیم؛ از جمله اینکه چرا اندازهی رک سرور مهم است، کدام اندازهها در دسترس هستند و چگونه اندازهی رک مناسب را برای حجم کاری خود انتخاب کنید.
23 تير 1403
صنعت مخابرات یکی از صنایعی است که روند رشد رو به تکامل آن در سالهای اخیر به خوبی احساس میشود. چرا که هم مصرف کنندگان و هم کسب و کارها به دنبال تکنولوژیهای رو به جلو هستند، از وسایل نقلیه ی خودران گرفته تا جراحی رباتیک و حتی طیفی غیرقابل درک از تعاملات دیجیتال که در واقع همگی در بستر زیرساختهای 5G هستند و توسط شرکتهای مخابراتی ارائه میشوند.
17 تير 1403
خنکسازی مرکزداده، یکی از بحث برانگیزترین و مهمترین موضوعات در صنعت است. صرفنظر از سن یا مقیاس تأسیسات، استفاده از برق مرکز داده و کارایی آن بسیار مهم است. بر کسی پوشیده نیست که دیتاسنترها یکی از بزرگترین مصرفکنندگان برق در سراسر جهان هستند. تخمین زده میشود که صنعت دیتاسنتر مصرفکننده 1 تا 1.5 درصد برق جهانی است. انتظار میرود این آمار تنها زمانی افزایش یابد که سرویسهای ابری، محاسبات لبه، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی (AI) و سایر فناوریهای تحول دیجیتال در حال گسترش باشند. بهبود در بهره وری فناوری، تنها با افزایش روزافزون محاسبات و ذخیره سازی مورد نیاز، برای برآورده کردن نیازهای مصرف کنندگان و کسبوکارها جبران می شود.
02 تير 1403
دیتاسنترهایی که سیستم کولینگ خوبی ندارند با عملکرد ناکارآمد تجهیزات یا آسیب مواجه هستند. در این مقاله به برخی از چالشهای رایج در سرمایش مراکزداده اشاره شده و راهحلها را ارزیابی میکنیم. تجهیزات IT گرما تولید میکنند و با افزایش ظرفیت، گرمای بیشتری تولید میشود. برخی از سازمانها، اندازه فیزیکی دیتاسنتر خود را کاهش میدهند تا سرورهای بیشتری در رکها قرار بگیرند. حتی مراکز داده کوچکتر نیز امروزه چگالی گرمایی را میبینند و این در حالی است که 10 سال پیش هرگز تصورش را هم نمیکردند. همیشه سرمایش صحیح دیتاسنتر چالشبرانگیز بوده است، اما زمانی که فقط برخی از رکها داغتر از سایرین هستند؛ سختتر میشود؛ به خصوص در مراکز داده قدیمی که هنوز تجهیزات خنککننده 20 ساله را استفاده میکنند. چالشهای رایجی برای خنکسازی دیتاسنتر وجود دارد، اما راههایی نیز وجود دارد که میتوان مطمئن شد این چالشها مانع از خنککنندگی کارآمد نمیشود.
26 خرداد 1403
اگر شما هم از علاقهمندان به پیشرفت فناوریهای حوزهیIT باشید؛ لازم است تا اطلاعات خود را در مورد گرایشهای برتر فناوریهای استراتژیک به روز نگه دارید. هدف ما در این مقاله بررسی 10 روند برتر در حوزهی فناوریهای استراتژیک برای سال 2024 است که توسط گارتنر در تاریخ 16 اکتبر معرفی شد. جای تعجب نیست که هوش مصنوعی و اتوماسیون، بن مایه بسیاری از این روندها هستند که گفته میشود در 36 ماه آینده باعث ایجاد اختلال یا فرصت قابل توجه برای رهبران IT میشوند.به گفته بارت ویلمسن، معاون تحلیلگر گارتنر، آنچه این روندها را برای سال 2024 استراتژیک میکند؛ این است که توجه به این موارد برای رسیدگی به اختلالات تکنولوژیکی و عدم قطعیتهای اقتصادی- اجتماعی در دنیای امروز ضروری است و مدیران IT نقش بسیار مهمی در اهرم استراتژیک فناوری ایفا میکنند. بر این اساس، همهی این 10 گرایش به دلیل ارتباط، تأثیر، قابلیت عمل و مزایای سازمانی توسط گارتنر انتخاب شدهاند.
19 خرداد 1403
همه میدانیم صنعت دیتاسنتر ایران با چالشهای بزرگی مانند تحریمها، کمبود تجهیزات و سختیهای تامین قطعات بهروز، سرمایهگذاری پایین، نابهسامانی قوانین و نبود یک رگولاتور قدرتمند رنج میبرد. درست در سالهایی که عواملی مانند همهگیری ویروس کرونا، شتابگیری هوش مصنوعی و همهگیر شدن فناوریهایی مانند واقعیت افزوده باعث رشد سریعتر دیتاسنترها در کشورهای دیگر شدند؛ دیتاسنترهای فعلی و فعال بازار نتوانستند خودشان را به حرکت پرشتاب جهانی برسانند. به همین دلیل، در فضای هاستینگ، سرور و مرکزداده ایران، چالشهای ریز و درشت زیادی مشاهده میشود. با جناب آقای مهندس حمیدرضا شاهرخی، مدیر بخش فنی و مهندسی شرکت تیام شبکه به گفتوگو نشستیم تا برخی از این موانع و مشکلات را بررسی کنیم.
09 ارديبهشت 1403
در ماههای اخیر، بارها خبرهایی درباره قطعی و از کار افتادن دیتاسنترهای ایرانی به خاطر مشکلات برق منتشر شده است. ۱۵ مرداد، قطعی گستردهای در چندین دیتاسنتر کشور رخ داد که منجر به اختلال گستردهای در اینترنت کشور شد. علت این قطعی دیتاسنترها نیز قطعی برق در شهر تهران گزارش شد. ۱۹ تیر ماه برق دیتاسنتر افرانت قطع شد و باز شاهد اختلال گستردهای در سرویسهای پرکاربرد مانند اسنپفود بودیم. در مورد دیگر، قطعی برق دیتاسنتر آسیاتک در برج میلاد، باز هم برخی کسبوکارها و اینترنت کاربران را تحت تاثیر قرار داد. عقبتر برویم؛ باز اردیبهشت ماه بود که برق دیتاسنتر بومهن مشکلساز شد و پیامرسانهای داخلی از دسترس مردم خارج شدند.