از آمار قابل توجه دیگر در این گزارش، دسترسی به یک اینترنت سریع و پایدار است. ۹۶ درصد جمعیت کشورهای فقیر هنوز نمی‌توانند از اینترنت استفاده کنند و بسیاری از افرادی که به تازگی به اینترنت دسترسی پیدا کردند؛ یک اتصال اینترنت سریع و پایدار قابل استفاده ندارند.

در این گزارش آمده است فقط ۳۹ درصد از جمعیت روستایی جهان به اینترنت دسترسی دارد در صورتی که ۷۹ درصد جمعیت شهری جهان دارای اینترنت پرسرعت هستند. این نشان می‌دهد هنوز فاصله زیادی میان دسترسی به اینترنت در شهرها و روستاها وجود دارد و روستاها به توسعه اینترنت پرسرعت بیشتری نیاز دارند؛ دقیقا بازار هدفی که اینترنت‌های ماهواره‌ای به دنبالش هستند.

در استفاده از اینترنت، مردان سهم بیشتری نسبت به زبان دارند. ۶۷ درصد مردان جهان از اینترنت استفاده می‌کنند ولی این آمار برای زنان ۵۷ درصد است.

اتحادیه بین‌المللی مخابرات سازمان ملل در گزارش خود آورده است که همه‌گیری ویروس کرونا باعث افزایش آمار کاربران اینترنت در سراسر جهان شده است و دسترسی به اینترنت از ۴.۱ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۹ به ۴.۹ یک میلیارد نفر در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۰ درصد فراگیری دسترسی به اینترنت افزایش داشته که بالاترین رشد سالانه در دهه اخیر است.

شاید در سال ۲۰۲۱، بسیاری از کاربرانی که به اینترنت دسترسی دارند؛ تصور کنند جمعیت بسیاری کمی از مردم دنیا به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند ولی واقعیت این‌طور نیست و می‌بینیم هنوز ۲.۹ میلیارد نفر (که بسیار زیاد است) اصلا اینترنت ندارند.

شرکت‌های بزرگ فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، فیسبوک، آمازون و اسپیس‌ایکس تلاش‌هایی را برای گسترش اینترنت آغاز کردند و در بسیاری از کشورهای فقیر، دسترسی‌هایی برای اینترنت فراهم شده است ولی هنوز سطح بسیار زیادی از جمعیت دنیا به یک اتصال اینترنت مناسب و پایداری دسترسی ندارد!