دانشگاه کیوتو، یکی از برجستهترین مؤسسات تحقیقاتی در ژاپن، پس از اینکه سیستم ابررایانهاش ۷۷ ترابایت داده را طی فرایند بکاپگیری ساده بهطور تصادفی از بین برد؛ بخش عمدهای از پروژههای تحقیقاتی دانشجویان خود را از دست داد.
این خطای سیستمی که بین ۱۴ تا ۱۶ دسامبر رخ داد، تقریباً ۳۴ میلیون فایل متعلق به ۱۴ گروه پژوهشی مختلف را که از ابررایانهی هیولت پاکارد مستقر در دانشگاه استفاده میکردند، پاک کرد. دانشگاه کیوتو پس از بررسیهای صورتگرفته به این نتیجه رسید که دادههای مربوط به چهار گروه پژوهشی بههیچوجه قابل بازیابی نیست و برای همیشه از دست رفته است.
هنوز مشخص نیست چه نوع فایلهایی و مربوط به کدام حوزهی پژوهشی حذف شدهاند یا دقیقاً چه عاملی باعث ایجاد خطا در فرایند بکاپگیری این ابررایانه شده است. جدا از دادههای از دست رفته، انجام مطالعه با ابررایانه نیز بههیچعنوان ارزان نیست و یک ساعت کار با آن صدها دلار برای هر گروه پژوهشی هزینه دارد.
ابررایانش به دلیل سرعت بسیار بالای پردازش اطلاعات و توانایی در استفاده از چندین سیستم کامپیوتری به موازات هم، برای حل محاسبات بسیار پیچیدهی ریاضی از محبوبیت گستردهای بین تیمهای تحقیقاتی برخوردار است. برتری ابررایانه به کامپیوترهای کلاسیک، آن را به ابزار بسیار ارزشمندی برای تحقیق و مطالعه در مورد طیف وسیعی از حوزهها از جمله مدلسازی جوی و آبوهوا، فیزیک و تولید واکسن تبدیل کرده است.
منبع: gizmodo
دیدگاه خود را بنویسید