شرکتهای ابرمقیاس دنیای فناوری به دنبال ساخت پردیسهای دیتاسنتری گیگاواتی هستند؛ پردیسهایی که میتوانند ۱۰۰۰ مگاوات انرژی را برای ماشینهای محاسباتی و ذخیرهسازی و شبکه تامین کنند؛ دقیقا یک میلیارد وات انرژی که قطعا باید مقداری زیادی از آن تجدیدپذیر و پاک باشد و با فناوریهای جدید تامین گردد. اینترنت در حال ورود به عصر پردیسهای دیتاسنتری گیگاواتی است؛ چون بدون آنها، ادامه توسعه هوش مصنوعی با این حجم زیاد از پردازش اطلاعات؛ ممکن نیست.
گزارشهای بازار نشان میدهد حداقل چندین شرکت مانند گوگل، آمازون و مایکروسافت در حال ساخت دیتاسنترهای گیگاواتی هستند. آنها ابتدا دنبال یافتن مکانهایی هستند که قابلیت رشد در چند سال آینده را داشته باشد. یک گزارش از سایت دیتاسنترفورتینت نشان میدهد شرکت Lancium در حال برنامهریزی برای ساخت حداقل ۵ پردیس جدید ۲.۵ گیگاواتی است و میخواهد در فاز دوم، آنها را به ۶ گیگاوات توسعه دهد. بخش AWS آمازون هم اخیرا یک مرکزداده را خریداری کرده که در مجاورت یک نیروگاه انرژی هستهای و امیدوار است با کمک آن بتواند به ظرفیت انرژی ۹۶۰ مگاوات برای خدمات کلاود برسد.
در حقیقت، طی سالهای آتی با مگاپردیسهای (MegaCampuses) دیتاسنتری روبرو هستیم که بزرگترین بازیگران دنیای کلاود خواهند بود. این مگاپردیسها، از انرژیهای پاک استفاده کرده و ظرفیتهای عظیمی از سرور و تجهیزات محاسباتی و توان الکتریکی دارند.
منبع: datacenterfrontier
دیدگاه خود را بنویسید