آنها با استفاده از یک تراشه فتونیک و یک کابل فیبر نوری، موفق به ثبت رکورد انتقال اطلاعات ۱.۸۴ پتابیت بر ثانیه شدند. این شاهکار علمی در یک مسافت ۷.۹ کیلومتری (۴.۹ مایل) انجام شده است.
برای درک این سرعت انتقال اطلاعات، باید بدانید در طول روز، میانگین پهنای باند اینترنت مورد استفاده توسط کل جمعیت جهان حدود یک پتابیت بر ثانیه است.
با افزایش روزافزون حجم اطلاعاتی که در اینترنت برای تجارت، سرگرمی و دانلود یا بهروزرسانی نرمافزار منتقل میشود؛ شرکتهای زیرساخت همیشه به دنبال راهحلهای جدیدی برای افزایش پهنای باند موجود هستند. بنابراین، سرعت ۱.۸۴ پتابیت بر ثانیه، برایشان جذاب خواهد بود و بسیار بیشتر از سرعت یک کابل فیبر نوری استاندارد است. فناوری تراشههای فتونیک برای اهداف انتقال دادههای نوری بسیار نویدبخش و مفید هستند؛ چون هر دوی پردازنده و کابل از جنس نور بوده و سازگاری بالایی با یکدیگر دارند. محققان دانمارکی به آینده این فناوری و رسیدن به چنین سرعتهایی در انتقال اطلاعات، بسیار امیدوار هستند. در گذشته، دانشمندان دیگری هم به سرعت انتقال اطلاعات ۱.۶۶ پتابیت بر ثانیه رسیدند ولی هنوز وارد فاز اجرایی و تجاریسازی نشده است. دانشمندان ژاپنی در تابستان امسال به سرعت ۳۱۹ ترابیت بر ثانیه رسیده و آن را تا حدود زیادی قابل اجرا توسط همین کابلهای فیبر نوری استاندارد موجود در بازار دانستند.
منبع: tomshardware
دیدگاه خود را بنویسید