گوگل می‌گوید نسخه جدید کامپیوتر کوانتومی آن‌ها با 70 کیوبیت می‌تواند 47  سال زودتر از ابرکامپیوتر فرانتیر پردازش‌های مشابه را تکمیل کند. محققان گوگل به‌تازگی اعلام کرده‌اند که گامی مهم را در‌زمینه توسعه این دستگاه‌ها برداشته‌اند و حالا کامپیوتر کوانتومی جدیدشان می‌تواند کاری را که پردازشش توسط قدرتمندترین ابرکامپیوتر دنیا 47 سال طول می‌کشد، در عرض چند ثانیه انجام دهد. نسخه جدید کامپیوتر کوانتومی گوگل با پردازنده Sycamore درمجموع 70 کیوبیت عملیاتی دارد که می‌توانند محاسبات را با سرعتی اعجاب‌آور انجام دهند. محققان این شرکت سیستم جدید خود را با بنچمارکی موسوم به «نمونه‌برداری مدار تصادفی» آزمایش کردند تا ببینند این کامپیوتر چقدر سریع‌تر از ابرکامپیوترهای مرسوم است.

 نتیجه این بود که ابرکامپیوتر فرانتیر به‌عنوان قوی‌ترین کامپیوتر موجود در دنیا، به حدود 47 سال زمان نیاز داشت تا به نتایجی دست پیدا کند که کامپیوتر کوانتومی Sycamore در عرض چند ثانیه به آن‌ها دست می‌یافت. 

گروهی از پژوهشگران گوگل در سال 2019 نیز آزمایش مشابهی را با کامپیوتری با 53 کیوبیت انجام دادند و مدعی دستیابی به «برتری کوانتومی» شدند. برتری کوانتومی می‌گوید کامپیوترهای کوانتومی واقعاً می‌توانند پردازش‌ها را در سطح و سرعتی فراتر از کامپیوترهای کلاسیک انجام دهند.

این آزمایش جدید همچنین به ما نشان می‌دهد که نویز کوانتومی چگونه می‌تواند روی پردازش‌ها اثر بگذارد و حتی در برخی موارد به فازها یا حالت‌های جدیدی در سیستم‌های کوانتومی منجر شود. رفع مشکل نویز در این کامپیوترها همواره یکی از چالش‌های ساخت سیستم‌های کوانتومی بوده و روش‌های مختلفی برای رفع این ایراد پیشنهاد شده است.

کامپیوترهای کوانتومی به‌جای بیت‌های معمولی که صفر و یک هستند، از کیوبیت‌ها استفاده می‌کنند که می‌توانند علاوه بر صفر یا یک، به‌صورت هم‌زمان در حالت صفر و یک قرار بگیرند. بااین‌حال، ذخیره‌سازی دقیق حالت کیوبیت‌ها کار دشواری است و نویزها در آن اختلال ایجاد می‌کنند.