موسسه دولتی Purple Mountain Laboratories در اطلاعیه خود می‌گوید گروهی از محققان این شرکت به رهبری «یو شیائوهو» توانستند با فناوری 6G رکورد سرعت اینترنت جهان را بکشنند. این موسسه می‌گوید در شرایط آزمایشگاهی و در باند فرکانسی ۳۰۰ گیگاهرتز تا ۳ تراهزتر به سرعت ۲.۶.۲۵ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند. این باندهای فرکانسی، زیربنای نسل بعدی شبکه‌های موبایل هستند.

این موسسه دولتی با حمایت و بودجه دولت چین و همکاری شرکت مخابراتی چاینا موبایل و دانشگاه «فودان» روی نسل ششم شبکه‌های مخابراتی کار می‌کند. مدت‌ها است چینی‌ها در حال مطالعه و توسعه 6G  هستند؛ آن هم در حالتی که هنوز هیچ استاندارد و پروتکل مشخصی برای شبکه‌های 6G  تعیین و تصویب نشده است.

هم‌اکنون، چینی‌ها پتنت‌های ثبت شده 6G  بیشتری از ایالات متحده دارندو تقریبا سال گذشته همین روزها، اولین ماهواره 6G خود را به آسمان پرتاب کردند. شرکت‌های چینی مانند هواوی به شدت دارند روی 6G  کار کرده و می‌خواهند همانند 5G  حکمرانی و فناوری غالب در این زمینه باشند تا بتوانند بر دیگر کشورها حکومت فناورانه داشته و قدرت مطلق گردند.


دنیا هنوز درگیر پیاده‌سازی فناوری‌های  5G است و هنوز بسیاری از کشورها از جمله ایران، یک شبکه فایوجی برای دسترسی عموم مردم ندارند. در شبکه‌های 5G  سرعت اینترنت تا ۲۰ برابر بیشتر شده و به کمترین حد خود از نظر تاخیر می‌رسد. هنوز بسیاری از مردم و حتی صنایع درک درستی از 5G  ندارند و نمی‌دانند چه دستاوردهای بزرگی برایشان خواهد داشت. البته، هنوز کشوری هم نتوانسته 5G  ایده‌آلی که به صورت تئوری در استانداردها ازش صحبت می‌شود را پیاده‌سازی کند.

حالا با این شرایط، صحبت از 6G  و استانداردها و فرکانس‌ها و فناوری‌های آن بسیار سخت است. هواوی گفته است که اولین شبکه 6G  خود را در سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی می‌کند و سرعتی ۵۰ برابر شبکه فایوجی خواهد داشت. به گفته هواوی، سرعت اینترنت 6G  به ۱۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسدو تاخیر آن زیر ۱۰۰ میکروثانیه است.

اریکسون که یکی از بزرگ‌ترین سازندگان تجهیزات مخابراتی است نیز می‌گوید اولین تجهیزات 6G  این شرکت در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهند شد ولی هنوز مشخص نیست از چه فناوری و فرکانسی استفاده می‌شود.

منبع: itpro