اگر صاحب یک مرکزداده هستید یا در صنعت مرکزداده فعالیت دارید، به خوبی  از اهمیت مدیریت موثر و کارآمد یک مرکزداده مطلع هستيد. هرچقدر هم كه  مرکزداده شما به‌روز باشد و از فناوری‌های جدید سود ببرد، اگر بخش‌های  مختلف آن بهره‌وری لازم را نداشته باشد و از مدیریت موثری برخوردار نباشد،  رضایت مشتریان جلب نمی‌شود و آن مركز داده از گردونة بازار حذف می‌شود.  

                                

در سال‌های اخیر ده‌ها فناوری و رویکرد جدید وارد صنعت مرکزداده شده است و  از سوی دیگر چالش‌هایی مانند مصرف انرژی و هزینه‌های نگه‌داری جدی‌تر از  قبل مطرح شده‌اند.

بنابراین وقت آن است که مانند یک حرفه‌ای مرکزدادة خود را مدیریت کنید. در  ادامه چندین ترفند به شما آموزش می‌دهیم که برای مديریت بخش‌های مختلف  مرکزدادة شما مفید هستند:

ترفندهایی برای امنیت مرکزداده

۱- تمرکز خود را فقط روی خطرات و تهدیدات امنیتی مخصوص مرکزداده معطوف  نکنید و به سراغ دیگر حملات و تهدیدات سایبری و امنیتی بروید. توجه كنيد  برای هریک راهکاری به منظور محدودسازی و مقابله دريابید.

۲- مهم‌ترین تهدید برای یک مرکزداده، حملات DDoS  هستند. چگونگی عملکرد این نوع حملات را به طور کامل بررسی کنید و فرض کنید  می‌خواهید چنین حمله‌ای را روی مرکز دادة خود پیاده‌سازی کنید. آسیب‌ها و  نقاط ضعف را دريابيد و شروع به ترمیم و محافظت از آن‌ها کنید. لایة  برنامه‌های کاربردی یک مرکزداده باید در برابر این نوع حملات بسیار امن و  محافظت‌شده باشد.

۳- راه‌حل‌ها و محصولات هوشمند امنیتی را در همة بخش‌ها و لایه‌های  مرکزداده به کار بگیرید، ولی در عین حال از لبة شبکه و مرکزدادة خود غافل  نشوید. کاربران نهایی، بیشترین بازدید و مراجعه را از یک مرکزداده دارند.

ترفندهایی برای داشتن بالاترین دسترس‌پذیری

۱- دستگاه‌های یوپی‌اس برای هر مرکزداده‌ای بسیار ضروری هستند. برای تمام  بخش‌ها و دستگاه‌های مرکز‌داده حتي سیستم‌های نظارتی و گزارش‌گیری، سیستم  اطفای حریق، سیستم هشدار و تجهیزات امنیتی، یک یوپی‌اس قرار دهید تا در  مواقع اضطراری و نبود برق، این دستگاه‌ها و سیستم‌ها از مدار خارج نشوند.

۲- ژنراتور مرکز داده باید بتواند تمام انرژی برق مورد نیاز مرکزداده را  تامین کند. در هنگامی که برق در دسترس نیست و ژنراتور روشن می‌شود، نیاز  است که تمام بخش‌های مرکزداده همانند روزهای عادی به کار خود ادامه دهند و  بهره‌وری سیستم یا دسترسي به مرکزداده اُفت نکند.

۳- سیستم برق اضطراری یا ژنراتور را طوری طراحی و به سیستم برق اصلی  مرکزداده متصل کنید که بلافاصله پس از قطع برق، به طور خودکار شروع به  فعالیت کند و هیچ وقفه‌ای پیش نیاید.

۴- زمین محل احداث مرکزداده باید از استانداردهای NBR-5419 و NBR-5410 برخوردار باشد تا اطمینان حاصل شود زمین نشست نمی‌کند یا حوادث محیط زیستی رخ نمی‌دهد.

۵- باتری‌های جایگزین باید بتوانند حداقل به اندازه ۱۵ دقیقه انرژی مورد  نیاز تجهیزات مرکزداده را تامین کنند. باتری‌ها باید به طور سالیانه بررسی،  تعمیر و تعویض شوند.

ترفندهایی برای مدیریت مرکزداده

۱- سعی نکنید دمای کلی مرکزداده را تغییر دهید. محیط‌ها و راهروهای گرم و  سرد مرکز داده خود را پیدا کنيد و برای هریک راه‌کارهای مناسب با همان  راهرو را طرح‌ریزی و اجرا کنید. خنک‌سازی دمای منطقه‌ای مرکزداده بسیار  باصرفه‌تر از خنک کردن کل محیط مرکزداده است.

۲- علائم حیاتی مرکزداده مانند جریان هوا، وضعیت باتری‌ها، حداکثر بار و  ترافیک شبکه و نظایر این‌ها را به طور مرتب بررسی و اندازه‌گیری کنید.

۳- سعی کنید از کابل‌کشی ساختاریافته استفاده و قوانین مربوط به مدیریت  کابل‌ها را رعایت کنید. از رنگ‌آمیزی، برچسب‌گذاری، بهینه‌سازی مسیرهای  کابل‌کشی و دسته‌بندی کابل‌ها استفاده کنید.

۴- از محصولات و تجهیزات دارای گواهی‌نامه‌های ISO و RoHS در مرکزداده خود استفاده کنید. تجهیزاتی که با محیط زیست و استانداردهای  جهانی سازگاری دارند، طول عمر و کارایی مرکزداده را بیشتر خواهند کرد.

۵- به موضوع مصرف انرژی مرکزداده اهمیت بدهید و همیشه دنبال راهکارهای  برای تامین انرژی بیشتر باشید. چون با افزایش سن تجهیزات شبکه یا توسعة  تدریجی مرکزداده نیاز به انرژی بیشتری خواهید داشت. تامین انرژی اولویت  اصلی یک مرکزداده است.

۶- سیستم‌های نظارت از راه دور بر عملکرد و وضعیت مرکزداده را نصب و  استفاده کنید. اگر بتوانید از راه دور مرکزداده را کنترل کنید، در وقت خود  صرفه‌جویی کرده‌اید و سلامت مرکزداده نیز همیشه تضمین خواهد شد.  گزارش‌گیری‌های از راه دور مواردی مانند دما و رطوبت اجازه می‌دهد در عین  نظارت بر مرکزداده به کارهای دیگر هم رسيدگي مي‌كنيم.