وقتی میخواهید در یک فضای خالی شروع به ساختن مرکزداده کنید، تنها یک فرصت دارید تا بهترین معماری و استقرار تجهیزات مرکزداده را پیادهسازی کنید. در طراحی مرکزداده هیچگونه محدودیتی ندارید و میتوانید مطابق استانداردها و نیاز خودتان، فضای خالی را با انواع رکها، سیستمهاي سرمايشي، کابلها و تجهیزات شبکه چینش کنید.
فقط مواظب باشید این ۳ اشتباه مهلک را مرتکب نشوید:
۱- فرض کنید تمام رکها و کابینتها یک اندازه هستند
یک اشتباه رایج در طراحی مرکزداده این است که تصور میشود همه رکها و کابینتها یک اندازه هستند یا مساحتی یکسان را به هرکدام از آنها اختصاص بدهیم.
بدتر از آن، وضعیتی است که برای هر كدام سیستم سرمايشي و کابلکشی یکسانی را برآورد کنیم. ممکن است دو کابینت با عرض ۲۴ اینچ در یک مرکزداده نصب شوند ولی هر یک از شرکتی متفاوت باشند.
در این صورت؛ در بسیاری از اجزای طراحی داخلی، خود ریلها، مکان نصب منبعتغذیهها، سنسورها، فاصله هر یونیت، کابلکشی و غیره متفاوت هستند. سیستم سرمايشي این کابینتها نیز با یکدیگر متفاوت است. میزان مصرف انرژی آنها نیز یکسان نیست.
یک رک ۵۲ یونیتی، ظرفیتی ۱۵ درصد بیشتر از یک رک ۴۵ یونیتی ظرفیت دارد و یک رک ۴۸ یونیتی حدودا ۱۴ درصد بزرگتر از یک رک ۴۲ یونیتی است. بنابراین، در طراحی یک مرکزداده باید دقیقا مشخص شده باشد که رکها و کابینتها در چه ابعادی و با چه مشخصاتی هستند.
۲- استفاده از پنل پریزهای برق قدیمی
سیستم و فناوری پنل پریزهای برق (power strip) نسبت به سه سال گذشته تفاوتهای بسیاری داشته است. آنها هوشمندتر، قویتر، متراکمتر و سفارشیتر شدهاند. در حال حاضر میتوان پنلهای توزیع برق ۵۱ واحدی نصب کرد.
برخی از طراحان مراکزداده هنوز در حال استفاده از سیستمهای پریز برق قدیمی هستند، در حالی که با نصب سیستمهای جدید میتوان از انعطافپذیری بیشتر و هزینه کمتر نیز سود برد.
سیستمهای جدید برای انواع محیطها بهخصوص فضاهای کوچک طراحی شدهاند و امکان اتصال تعداد بیشتری دستگاه به یک پنل را فراهم میکنند. مدلهای جدید میتوانند به صورت هوشمند، میزان ولتاژ و آمپر هر دستگاه و کل سیستم را اندازهگیری و گزارش کنند.
به علاوه، میتوانند روی ولتاژ مصرفی هریک از دستگاهها نظارت داشته باشند. ویژگی دیگر آنها صرفهجویی در انرژی و مدیریت بهتر دستگاهها برای استفاده از بالاترین ظرفیت ممکن است.
در هنگام طراحی مرکزداده باید به طور دقیق بدانید در هر ردیف نیاز به چه میزان ولتاژ یا آمپر دارید و چند دستگاه باید به یک پنل برق متصل شوند. فاصله هریک از این دستگاهها از یکدیگر چقدر است و چگونه میتوان کمترین خروجی را ایجاد کرد.
۳- کابلکشی
اشتباه بزرگ دیگر در طراحی یک مرکزداده، کابلکشی ساختاریافته و استفاده از کابلهایی با پهنایباند مناسب است.
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۰ درصد مراکزداده نیاز به شبکههای ۱۰۰ گیگابیتی خواهند داشت. بنابراین، باید بدانید که چند درصد از کابلهای شما فیبر نوری یا مسی هستند و چقدر کابلکشی ۱۰ گیگابیتی، ۴۰ گیگابیتی و ۱۰۰ گیگابیتی نیاز دارید!
در اولین کابلکشی یک مرکزداده باید چشماندازی از آینده داشت و کابلکشی ساختاریافته را به گونهای انجام داد که در آینده نیز بتوان ظرفیتهای مرکزداده را افزایش داد و تجهیزات شبکه جدیدی نصب کرد، بدون اینکه با محدودیتهای کابلکشی روبرو شد.
طراحی یک مرکزداده با کابلکشی ساختاریافته اصولی میتواند موجب کاهش هزینهها، افزایش انعطافپذیری در سراسر سیستم و صرفهجویی در فضا و پیچیدگی مرکزداده شود.
برخی اوقات استفاده از یک کابل ارزانتر و با پهنایباند کمتر در یک سری اتصالات، میتواند هزینه نهایی ساخت یک مرکزداده را به طور چشمگیری کاهش دهد، در حالی که هیچ صدمهای به کارایی و ظرفیت آن نمیزند.
دیدگاه خود را بنویسید