در محیط‌های کاری مدرن، اتاق‌های کنفرانس برای ارتباط، همکاری و بهره‌وری بیشتر افراد بسیار مهم هستند. با پیشرفت تکنولوژی، روند‌های فناوری اتاق کنفرانس برای حمایت از نیاز‌های کسب‌و‌کار‌های مدرن روز به روز در حال پیشرفت است. فناوری‌های مدرن از تنظیمات سنتی میکروفون و پروژکتور‌ها فاصله گرفته‌اند. امروزه انواع فناوری‌های سمعی و بصری جزء ضروری اتاق‌های کنفرانس مدرن هستند. 

  • کنفرانس ویدیویی
  • فناوری تشخیص صدا
  • ارائه بی­سیم
  • واقعیت مجازی و افزوده
  • هوش مصنوعی (AI)

پنج مورد از فناوری‌های نوظهوری هستند که استفاده از آن‌ها می‌تواند ارتباطات، همکاری و بهره‌وری در محیط‌های مدرن را افزایش دهد.

روند‌های فناوری در اتاق‌های کنفرانس با سرعت به سمت تغییر پیش می‌روند. بیشتر تغییرات به سمت کنترل از راه دور و تحولات دیجیتال هدایت می‌شود. آخرین به‌روزرسانی‌‌های فناوری در اتاق‌های کنفرانس نیز توجه بیشتری را به خود جلب کرده است و کسب‌وکار‌ها به دنبال بهینه‌سازی فناوری خود برای ایجاد جلسات مجازی و محیط‌‌های اداری هوشمند هستند. همراهی با آخرین روند‌های فناوری اتاق کنفرانس به­منظور کسب و کار‌ها برای رقابتی ماندن و بهبود ارتباطات ضروری است. 

در این مطلب، قصد داریم تا ۵ مورد از فناوری‌های نوظهور در این زمینه را معرفی کنیم:

کنفرانس ویدیویی

نرم‌افزار‌های ویدئو کنفرانس مانند زوم و نرم‌افزار‌های تولید شده توسط گوگل و مایکروسافت مثل میت و اسکایپ، در اغلب محیط‌های کاری امروزی به کار گرفته می‌شوند. این پلتفرم‌‌ها قابلیت‌‌های صوتی و تصویری با کیفیت بالایی را برای جلسات مجازی فراهم می‌‌کنند و همکاری و برقراری ارتباط را برای اعضای تیم آسان‌تر می‌‌کنند. این فناوری یکی از مهم‌ترین روند‌های فناوری اتاق کنفرانس در عصر دیجیتال است که به کسب‌وکار‌ها امکان می‌‌دهد از راه دور با یکدیگر همکاری کنند و به شکلی کارآمدتر با هم در تعامل باشند. 

برخی از ویژگی‌های پیشرفته­ی نرم‌افزار کنفرانس ویدئویی شامل به اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، پس‌زمینه‌های مجازی و قابلیت ضبط است. به اشتراک‌گذاری صفحه این امکان را به شرکت‌کنندگان می‌‌دهد تا صفحه‌نمایش خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. این کار ارائه اطلاعات، نمایش اسلاید‌ها یا بررسی اسناد را آسان‌تر می‌‌کند.

پس‌زمینه‌‌های مجازی شرکت‌کنندگان را قادر به سفارشی­سازی پس‌زمینه‌‌ها می­سازد و جلسه را سرگرم‌کننده‌تر و جذاب‌تر می‌‌کند. قابلیت‌های ضبط، به شرکت­کنندگان اجازه می‌دهد تا جلسه را ضبط کنند، و می‌تواند برای افرادی که قادر به شرکت در جلسه نیستند، مفید باشد. 

قابلیت‌های ویدیو کنفرانس

دوربین‌‌های مجهز به هوش مصنوعی و پس‌زمینه‌‌های مجازی، دو مورد از آخرین روند‌های فناوری در اتاق کنفرانس هستند که نحوه­ی برگزاری جلسات مجازی را متحول کرده­اند. دوربین‌‌های مجهز به هوش مصنوعی از الگوریتم‌‌های پیشرفته­ای برای ردیابی و بزرگ‌نمایی بلندگو‌ها استفاده می‌‌کنند که پیگیری مکالمه و درگیر ماندن در جلسات مجازی را آسان‌تر می‌‌کند. از طرف دیگر، پس‌زمینه‌‌های مجازی به کاربران این امکان را می‌‌دهد که پس‌زمینه‌‌های خود را به یک محیط مجازی تغییر دهند و تصور یک فضای کاری حرفه‌ای را حتی زمانی که از خانه کار می‌‌کنند، ایجاد کنند.

از دیگر روند‌های قابل توجه فناوری اتاق کنفرانس می‌توان به فناوری huddle و اتاق جلسه اشاره کرد. فناوری اتاق ‌هادل برای همکاری گروه‌های کوچک طراحی شده است و تیم‌ها را قادر می‌سازد انعطاف‌پذیرتر و سریع‌تر کار کنند. از سوی دیگر، فناوری اتاق جلسات برای گروه‌های بزرگ­تر نیز به شکلی کارآمد عمل می‌کند و می‌تواند شامل ویژگی‌هایی مانند تخته سفید اشتراکی، تابلو‌های دیجیتال و ... باشد. مثال‌های زیادی از شرکت‌ها با محوریت‌های مختلف وجود دارد که در سراسر دنیا از قابلیت ویدیو کنفرانس برای ایجاد تعامل با سایر تیم‌ها و اعضا استفاده می‌کنند. 

تشخیص صدا

یکی از جالب‌ترین پیشرفت‌‌ها در سال‌‌های اخیر در اتاق کنفرانس‌ها، ظهور فناوری تشخیص صدا است. این فناوری نحوه­ی تعامل ما با فناوری اتاق کنفرانس را تغییر می‌‌دهد و آن را بصری‌تر، کاربرپسندتر و کارآمدتر می‌‌کند. ادغام فناوری تشخیص صدا با سایر قابلیت‌ها، اتاق کنفرانس را به سطح بعدی می‌برد. با استفاده از دستورات صوتی، کاربران می‌توانند به سرعت و به راحتی ارائه دهند، فناوری جلسات و ابزار‌های ارتباطی خود را کنترل کنند و بهره­وری و کارایی را بهبود بخشند. استفاده از فناوری تشخیص صدا یکی از قابلیت‌هایی است که در طراحی اتاق جلسه و فناوری ارتباطات نقش اساسی دارد. این عملکرد با حذف نیاز به دکمه‌‌ها و سوئیچ‌‌های فیزیکی، طراحی اتاق‌‌های کنفرانس را ساده‌تر کرده و تجربه­ی کاربری را بهبود می‌‌بخشد. اتخاذ فناوری تشخیص صدا یک جنبه­ی مهم تحول دیجیتال و راه­حل‌های اداری هوشمند است. 

قابلیت‌های بالقوه فناوری تشخیص صدا

وقتی به آینده نگاه می‌کنیم؛ پیشرفت‌های هیجان‌انگیزی در فناوری‌های اتاق کنفرانس مشاهده می‌کنیم. فناوری اتاق‌های کنفرانس در آینده شامل دستیار‌های مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، نمایشگر‌های هولوگرافیک و رابط‌های کنترل شده با اشاره است. بدون شک این فناوری‌‌ها، اتاق‌های کنفرانس را برای همکاری و عملکرد بهتر ارتقا می‌دهد. 

یکی از قابلیت‌های جذاب در سیستم‌های تشخیص صدا این است که دستیار‌های مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، بر اساس آن طراحی شده‌اند تا تجربه شخصی و بصری بی‌نظیری را در اختیار کاربران قرار دهند. در این صورت اشخاص می‌توانند با استفاده از زبان طبیعی با فناوری تعامل داشته باشند. این دستیاران مجازی از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای درک رفتار و ترجیحات کاربر استفاده می‌کنند و آن‌ها را قادر می‌سازد تا توصیه‌ها و پشتیبانی شخصی را ارائه دهند.

نمایشگر‌های هولوگرافیک یکی دیگر از فناوری‌های نوآورانه است که برای تغییر فناوری اتاق کنفرانس تنظیم شده است. این نمایشگر‌ها برای ایجاد تصاویر هولوگرافی سه بعدی که از زوایای مختلف قابل مشاهده هستند، از نمایش نور استفاده می‌کنند. این فناوری به کاربران اجازه می‌دهد تا اطلاعات را به روشی جدید و همه جانبه تجسم کنند و اثربخشی ارائه‌ها و جلسات مشارکتی را افزایش دهند.

رابط‌‌های کنترل‌شده با اشاره، یکی دیگر از فناوری‌‌های هیجان‌انگیز هستند که نحوه­ی تعامل ما با فناوری اتاق کنفرانس را تغییر می‌‌دهند. این رابط‌‌ها از حسگر‌هایی برای ردیابی حرکات دست و بدن استفاده می‌‌کنند و به کاربران اجازه می‌‌دهند؛ فناوری را از طریق ژست‌‌ها و حرکات کنترل کنند. این فناوری روشی طبیعی و شهودی برای تعامل با فناوری فراهم می‌‌کند و برگزاری جلسات و همکاری با دیگران را آسان‌تر و کارآمدتر می‌‌سازد.

این فناوری‌های پیشرفته می‌توانند تجربه­ی جلسات در اتاق‌های کنفرانس را به­طور کامل متحول کنند. چندین شرکت فناوری، از قابلیت تشخیص صدا برای ساده‌سازی جلسات خود استفاده کرد‌ه‌اند. به عنوان مثال، Cisco Webex Assistant یک دستیار صوتی مجهز به هوش مصنوعی است که می‌تواند به شرکت‌کنندگان در پیوستن به جلسات، یادداشت‌برداری، و ارائه موارد بعدی کمک کند. به­طور مشابه، دستیار مجازی Zoom، Zoom Assistant، به کاربران اجازه می‌‌دهد جلسات را را‌ه‌اندازی، ضبط و رونویسی کنند. 

اتصال بی سیم

ابزار‌های ارائه به صورت بی­سیم یا وایرلس، راهی عالی برای افزایش بهره‌وری و همکاری در جلسات هستند. عدم نیاز به کابل، اشتراک‌گذاری محتوا و همکاری در پروژه‌ها را برای چندین شرکت‌کننده به صورت همزمان آسان می‌کند. این قابلیت می‌تواند منجر به شکوفایی راه‌حل‌های خلاقانه و نوآورانه و تصمیم‌گیری بهتر شود. بسیاری از شرکت‌‌ها در حال استفاده از سیستم‌‌های ارائه بی‌سیم هستند که به افراد حاضر در جلسه این امکان را می‌‌دهند تا صفحه‌نمایش خود را بدون نیاز به کابل یا سیم به اشتراک بگذارند. همین موضوع به ظاهر ساده، باعث کاهش شلوغی در اتاق کنفرانس می‌شود و به اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش و همکاری در پروژه‌ها را برای شرکت‌کنندگان آسان‌تر می‌کند. نمونه‌هایی از سیستم‌های ارائه بی‌سیم عبارتند از Barco ClickShare و Airtame.

قابلیت‌های بالقوه اتصال بی سیم

همان­طور که در قسمت‌های قبل نیز اشاره کردیم، با حرکت به سمت جلو، متوجه اهمیت به‌روزرسانی فناوری‌های اتاق کنفرانس خواهیم شد. به عنوان بخشی از آخرین روند‌های فناوری اتاق کنفرانس، شارژ بی‌سیم و استفاده از دستگاه‌هایی با قابلیت اتصال به بلوتوث، اهمیت فزاینده‌ای در بهبود بهره‌وری و تعامل پیدا کرده‌اند.

فناوری شارژ بی‌سیم به دستگاه‌‌ها اجازه می‌‌دهد تا بدون کابل، شارژ شوند و شارژ گوشی‌‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌‌ها را در طول جلسات برای کاربران راحت‌تر می‌‌کند. با جدیدترین فناوری شارژ بی‌سیم، کاربران می‌‌توانند دستگاه‌‌های خود را از راه دور شارژ کنند و بدون نگرانی در مورد کابل‌‌ها و سوکت‌‌های برق، اتصال را آسان‌تر کنند.

از سوی دیگر، دستگاه‌‌های دارای بلوتوث به کاربران اجازه می‌‌دهند تا به صورت بی‌سیم به دستگاه‌‌های مختلف متصل شوند و ارتباط و همکاری آسان را ممکن می‌‌سازند. با توسعه­ی جدیدترین دستگاه‌‌های مجهز به بلوتوث، کاربران می‌‌توانند به راحتی اطلاعات و ارائه‌‌ها را به اشتراک بگذارند و جلسات و کنفرانس‌‌های مجازی را سازنده‌تر و کارآمدتر سازند.

واقعیت مجازی و افزوده

روند‌های فناوری اتاق کنفرانس دائماً در حال پیشرفت هستند و قابلیت‌هایی مثل واقعیت مجازی (Virtual reality) و واقعیت افزوده Augmented) (Reality به­طور قابل توجهی، اتاق‌های جلسه را به فضا‌های مشترک پیشرفته تبدیل می‌کند. کسب‌وکار‌ها روی فناوری‌‌های صوتی و تصویری پیشرفته و ابزار‌های مشترک، برای افزایش جلسات مجازی و بهره‌وری سرمایه‌گذاری می‌‌کنند. ادغام AR و VR امکانات جدیدی را برای طراحی اتاق کنفرانس ایجاد می‌‌کند و کاربران را قادر می‌‌سازد تا محیط‌‌های دیجیتالی فراگیر را تجربه کنند که می‌‌تواند نحوه­ی برگزاری جلسات را تغییر دهد.

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ضمن ارائه توانایی برگزاری جلسات در محیط‌‌های مجازی، با نمایش واقعی صوتی و تصویری، می­توانند یک تجربه­ی فناوری اتاق کنفرانس با نگاه به آینده را فراهم کنند. این فناوری‌‌ها می‌‌توانند با شبیه‌سازی ارتباط رو در رو با همکاران کار از راه دور را بهبود بخشند و به کاربران این امکان را می‌‌دهند که به روشی طبیعی و شهودی با یکدیگر تعامل داشته باشند. این رویکرد می‌تواند همکاری بین اعضای تیم را که از نظر جغرافیایی پراکنده هستند تسهیل کند و تجربه­ی ارتباطی را برای همه­ی شرکت­کنندگان بهبود بخشد.

علاوه بر این، واقعیت مجازی و افزوده می‌‌توانند ابزار‌های ارائه را با این امکان که کاربران بتوانند محصولات و خدمات خود را به شیو‌های تعاملی و جذاب به نمایش بگذارند، افزایش دهند. این قابلیت می‌تواند به ویژه برای مشاغل معماری، مهندسی و ساخت و ساز مفید باشد؛ جایی که محیط‌های مجازی می‌توانند مدل‌های سه بعدی ایجاد کنند و سناریو‌های دنیای واقعی را شبیه‌سازی کنند. VR و AR همچنین می‌‌توانند به کسب‌وکار‌ها در تحول دیجیتال و پذیرش فناوری محل کار کمک کنند و منجر به برگزاری جلسات کارآمدتر و سازنده‌تر شوند. 

آخرین روند‌های AR و VR

فناوری اتاق کنفرانس در آینده احتمالاً شامل تجربیات فراگیرتر و ابزار‌های بهره­وری پیشرفته خواهد بود. فناوری اتاق کنفرانس در آیند‌های نه چندان دور، شامل هدست‌های واقعیت مجازی و پوشش‌های واقعیت افزوده است که می‌تواند تجربه­ای همه جانبه را برای کاربران ایجاد کند. این فناوری‌‌ها به کاربران امکان می‌‌دهند در زمان واقعی با یکدیگر همکاری کنند و تجربه­ی جذاب‌تری را برای تیم‌‌های راه دور فراهم کنند.

هدست‌‌های واقعیت مجازی دستگاه‌‌هایی هستند که روی سر قرار می‌‌گیرند و از فناوری واقعیت مجازی برای ایجاد محیط‌‌های سه بعدی و همه‌جانبه استفاده می‌‌کنند. 

پوشش‌‌های واقعیت افزوده برای همپوشانی اطلاعات دیجیتال در دنیای واقعی از فناوری واقعیت افزوده استفاده می‌‌کنند. پوشش‌‌های AR را می‌‌توان از طریق دوربین تلفن هوشمند یا تبلت یا یک هدست AR اختصاصی مشاهده کرد. این فناوری از حسگر‌ها و دوربین‌‌ها برای شناسایی محیط اطراف کاربر استفاده می‌‌کند و سپس تصاویر دیجیتالی را در زمان واقعی به دنیای واقعی می‌‌فرستد. 

به­طور کلی، هم هدست‌‌های واقعیت مجازی و هم پوشش‌‌های واقعیت افزوده، فناوری‌‌های هیجان‌انگیزی هستند که پتانسیل ایجاد انقلابی در نحوه­ی تعامل ما با محتوای دیجیتال و دنیای اطراف را دارند.

هوش مصنوعی (AI)

هوش مصنوعی (AI) شبیه‌سازی هوش انسان در ماشین‌هایی است که برای یادگیری، استدلال و حل مسائل برنامه‌ریزی شده­اند. کسب‌وکار‌ها در سراسر جهان به روش‌‌های مختلف برای بهبود عملیات، افزایش بهره‌وری و افزایش سودآوری شروع به استفاده از هوش مصنوعی کرد‌ه‌اند. روند‌های فناوری اتاق کنفرانس همچنین شاهد معرفی ابزار‌ها و راه­حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی است که فضا‌های جلسات سنتی را به فضای همکاری با فناوری پیشرفته تبدیل کرده است. پیاده‌سازی فناوری صوتی و تصویری مبتنی بر هوش مصنوعی کار از راه دور را تسهیل کرده و نیاز به جلسات فیزیکی را از بین می‌برد. همکاری ابری یکی از جنبه‌هایی است که با هوش مصنوعی تغییر یافته است و ارائه بی‌سیم و راه‌حل‌های کنفرانس را تسهیل می‌کند. طراحی اتاق کنفرانس و تجهیزات اتاق جلسه اکنون با در نظر گرفتن آخرین به‌روز‌رسانی‌های فنی اتاق کنفرانس برنامه‌ریزی شده است و به کسب‌وکار‌ها اجازه می‌دهد تا فناوری اتاق کنفرانس به‌روز و قابل ارتقا را پیاده‌سازی کنند.

وضعیت فعلی فناوری هوش مصنوعی در اتاق‌های کنفرانس

روند‌های فناوری اتاق کنفرانس دائماً در حال تحول هستند و فناوری هوش مصنوعی در خط مقدم است. یکی از مهم‌ترین تغییرات در فناوری اتاق کنفرانس، ظهور ویدئو کنفرانس است. با کمک هوش مصنوعی، راه‌حل‌های ویدئو کنفرانس تا حد زیادی بهبود یافته است. شرکت‌‌هایی مانند زوم و سیسکو، الگوریتم‌‌های هوش مصنوعی را در پلتفرم‌‌های خود ادغام کرد‌ه‌اند تا حذف خودکار نویز، پس‌زمینه­ی مجازی و ویژگی‌‌های رونویسی زنده را در اختیار کاربران قرار دهند. علاوه بر این از دیگر اثرات هوش مصنوعی می‌توان به ادغام فناوری صوتی و تصویری اشاره کرد. واضح است که در آینده فناوری هوش مصنوعی همچنان نیروی محرکه این نوآوری‌ها خواهد بود.