شرکت استرالیایی Cortical Labs اولین کامپیوتر زیستی جهان را عرضه کرده که از نورونهای انسانی برای پردازش اطلاعات استفاده میکند. این دستگاه ۳۵ هزار دلاری میتواند در درمان بیماریهای مغزی کاربرد داشته باشد و پرسشهای تازهای درباره هوش مصنوعی و اخلاق مطرح کرده است. نوع جدیدی از کامپیوتر ساخته شده که سختافزار سیلیکونی معمولی را با نورونهای انسانی ترکیب میکند، کامپیوتر عجیب و قدرتمندی که اکنون برای خرید نیز در دسترس قرار گرفته است.
شرکت استرالیایی Cortical Labs که در ملبورن مستقر است، این سیستم را با نام CL1 معرفی کرده و آن را اولین کامپیوتر زیستی قابل برنامهنویسی در جهان توصیف میکند. این سیستم که ابعاد یک جعبه کفش را دارد، میتواند در مدلسازی بیماریها و کشف دارو بسیار کاربردی باشد. درون کامپیوتر CL1 یک محلول مغذی نورونهای انسانی را تغذیه میکند که روی یک تراشه سیلیکونی رشد میکنند. این تراشه، پالسهای الکتریکی را به نورونها ارسال کرده و از آنها دریافت میکند تا نورونها را برای بروز رفتارهای دلخواه آموزش دهد.
دانشمندان در Cortical Labs همچنان در تلاشاند سیستمی طراحی کنند که با استفاده از کمترین تعداد ممکن از سلولها، انواع و عملکردهای متنوع سلولهای مغز انسان را بازنمایی کند. اما ابزارهایی مانند CL1 میتوانند به پژوهشگران در توسعه درمانهای بیماریهای مغزی کمک کنند، با بررسی نحوه یادگیری و پردازش اطلاعات توسط این سیستم.
دیدگاه خود را بنویسید