ابررایانه تسلا در سال گذشته حدود ۵۷۶۰ واحد A100 GPU داشت که اکنون ۲۸ درصد افزایش GPU یافته است و آن را به رتبه هفتم سریعترین ابررایانههای جهان پرتاب میکند. پردازندههای گرافیکی Nvidia A100 GPU یک راهکار قدرتمند مبتنی بر معماری Ampere برای دیتاسنترها هستند و از همان معماری GPS استفاده میکنند که در سری GeForce RTX 30 شاهد هستیم.
پردازنده گرافیکی A100 انویدیا یک راه حل قدرتمند مبتنی بر معماری Ampere برای مراکز داده محسوب میشود. پردازنده گرافیکی A100 با 80 گیگابایت حافظه HBM2e، پهنای باندی معادل 2 ترابایت بر ثانیه ارائه داده و توان مصرفی آن به 400 وات میرسد.
DGX A100 اولین غول گرافیکی انویدیا محسوب میشود که از هشت پردازنده گرافیکی A100 بهره برده و پهنای باند 4.8 ترابایت بر ثانیه را ارائه میدهد و ابررایانه هوش مصنوعی تسلا اکنون دارای 7360 عدد از این پردازنده ها است. تسلا قدرت ابررایانه هوش مصنوعی خود را به طور عمومی محک نزده است. اما HPC Wire با استفاده از دادههای سایر ابررایانههای مجهز به جی پی یو A100 تخمین زده که ابررایانه هوش مصنوعی Tesla به توان پردازشی حدود 100 پتافلاپ دست خواهد یافت.
البته تسلا قصد ندارد به استفاده از پردازندههای انویدیا برای ابررایانه های هوش مصنوعی خود ادامه دهد. این شرکت در حال توسعه قوی ترین پردازنده هوش مصنوعی خود با نام Tesla D1 Dojo است که یک سال پیش معرفی شده بود. این پردازنده توسط شرکت TSMC و با لیتوگرافی ۷ نانومتری ساخته شده و چیزی بیش از ۵۰ میلیارد ترانزیستور را درون خود جای داده و ابعاد آن برابر ۶۴۵ میلیمتر مربع است.
شرکت تسلا سالها است دارد ابررایانه داخلی خود را توسعه میدهد و هر سال بر تعداد واحدهای محاسباتی و گرافیکی آن میافزاید. تسلا مرتبا دارد با استفاده از آموزش شبکه عصبی، این ابررایانه را برای مدیریت و کنترل بیش از یک میلیون خودروی خود آموزش و بهینهسازی میکند.
منبع: theregister
دیدگاه خود را بنویسید